Filmové události #12/22: Začíná Jeden svět a blíží se Morbius i sequel Ježka Sonica

Týden plný finálních trailerů.

Proběhlo slavnostní předání britských filmových cen BAFTA. První záběry představily novou superhrdinku Ms. Marvel. Ve finální ukázce se představil Morbius. Závěrečný trailer nabídlo i pokračování Sonica. Klip tu pak je i k Filmu roku. Netflixova Umbrella Academy odhalila datum uvedení očekávané třetí řady. Netflix také chystá seriál ve spolupráci s U2 a J. J. Abramsem. Konkurenční HBO zas pracuje na čtvrté sezóně pořadu Temný případ. Disneyho Mandalorian má naopak hereckou posilu. Na závěr pak pár informací k blížícímu se festivalu Jeden svět.

#12/22

Uplynulý týden odstartovalo udílení prestižních britských filmových cen BAFTA. Nejúspěšnějším snímkem se stalo sci-fi Duna, které si odneslo pět sošek. Nejlepším filmem roku byla oceněna Síla psa, která uspěla i v režisérské kategorii. Z herců pak zvítězili Will Smith, Joanna Scanlan, Troy Kotsur a Ariana DeBose. Slavnostním večer pak provázela australská herečka Rebel Wilson.

Nebyl by to však týden bez trailerů a bez Marvelu. A tak tato populární komiksová franšíza uvedla první ukázku ke svému nejnovějšímu chystanému seriálu Ms. Marvel. Titulní protagonistku, Kamalu Khan, ztvární Iman Vellani, a stane se tak první muslimskou superhrdinkou vůbec. Pořad pak má naplánovanou premiéru na Disney+ začátkem letošního června.

Do světa Marvelu, či spíše jeho spidermanovské části, patří i Morbius, který je v komiksech častým záporákem právě pavoučího hrdiny. A právě Morbius se již za necelé dva týdny dočká své filmové premiéry, a tak si tvůrci připravili finální trailer, aby na něj nalákali fanoušky.

Ve stejnou dobu pak vstoupí do kin, jako jeho konkurence, i pokračování filmu o Ježku Sonicovi. V druhém díle se vrací oblíbení super-rychlý modrý ježek, a po jeho boku se tu pak objeví i jeho přátelé Tails, Knuckles a další, aby se společně postavili zlému Doktoru Robotnikovi. Tvůrci pak také nabídli poslední ukázku.

První klip dále představil i španělský snímek nesoucí neobvyklý název Film roku. V něm se objevuje Penélope Cruz jako slavná režisérka, která se chystá natočit své životní dílo. Po jejím boku se tu pak ocitá i Antonio Banderas či Oscar Martínez a další. Do kin pak toto drama s prvky komedie vstoupí již 12. května.

Zvládne Penélope Cruz s Antoniem Banderasem a Oscarem Martínezem natočit Film roku?

S novinkami přišel i seriál Umbrella Academy. Jeho tvůrci zveřejnili krátký spot, kde odhalili datum premiéry očekávané třetí řady. Ta tedy vstoupí na Netflix 22. června.

Netflix pak také mimo jiné tvoří pořad ve spolupráci s irskou skupinou U2. Má se jednat o hraný seriál se scénářem, který by měl pojednávat o zmíněné skupině. Jeho režie se pak ujímá J. J. Abrams, který je známý pro svou práci na snímcích ze světa Star Treku i Star Wars.

Konkurenční HBO zase oznámilo, že momentálně pracuje na čtvrté řadě pořadu Temný případ. V seriálu, který střídá obsazení po sezónách, se v minulosti objevovaly v hlavních rolích hvězdy jako  Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Vince Vaughn, Alexandra Daddario, Mahershala Ali či Ray Fisher a další. Režie nadcházející řady se pak ujme Barry Jenkins.

S novinkami přišel i Mandalorian vysílaný na Disney+. Ten dostal v minulém týdnu hereckou posilu v podobě Christophera Lloyda, jehož mohou diváci znát především coby doktora Browna z filmové série Zpátky do budoucnosti. Lloydova role ve třetí řadě Mandaloriana zatím nebyla upřesněna.

A na závěr něco z domácího prostředí. Přípravy na letošní ročník festivalu Jeden svět jsou v plném proudu. Slavnostní zahájení proběhne v pondělí 21. března v Praze, kde akce potrvá do čtvrtka 31. března, pak se přesune do dalších měst, kde bude trvat až do začátku dubna. Program festivalu, který se zaměřuje na filmy s lidsko-právní tematikou, se bude mimo jiné nést i v duchu válečných událostí probíhajících na Ukrajině.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací