Daniel Brühl je mužem mnoha tváří – Kolonie, Rivalové i Captain America: Občanská válka patří do jeho filmografie

febiofest_2016_d20_foto_01Střídání rolí ho baví a nejlépe se cítí doma.
 
 
 
Německý herec Daniel Brühl má na svém hereckém kontě desítky filmů. Do Prahy přijíždí nejen jako vzácný host, ale i aby zde v české předpremiéře v rámci Mezinárodního filmového festivalu – Febiofest uvedl drama Kolonie, ve kterém si zahrál s Emmou Watson. Snímek je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu.

Nejen diváci, ale i kritici si ho zamilovali v životopisném sportovním dramatu Rivalové, ve kterém ztvárnil precizního a disciplinovaného závodníka Formlule 1, legendu Nikiho Laudu. Daniel Brühl na pražské tiskové konferenci prozradil pikantnost týkající se samotného natáčení. „Musím říct, že jsem se neuvěřitelně bál, když jsem tu roli dostal, protože Rakušané nás vůbec nemají rádi. A já, jako Němec, že bych měl hrát rakouskou ikonu, mě neuvěřitelně vyděsilo. Stejně tak jsem se bál, když jsem poprvé letěl do Vídně za Nikim Laudou, abych ho navštívil. Pamatuji si, že když mi volal, tak to bylo v šest hodin ráno a řekl mi, že se potkáme, ale ať si s sebou vezmu jenom příruční zavazadlo, kdybychom si náhodou nesedli, tak abych mohl rychle vypadnout,“ přiznal herec. Jak jsme všichni mohli vidět, setkání dopadlo dobře a Brühl byl za svůj výkon nominován na ocenění Zlatý globus a BAFTA.

Usměvavý herec, jenž si nechává narůst vlasy kvůli dalšímu natáčení (co to bude, nám bohužel neřekl), rozhodně nezahálí a jde z role do role. Prozradil, že ho velmi baví střídání žánrů a rolí, ale vždy nejde prokládat dramata lehčími snímky a naopak. Po náročnější podívané Kolonie ho tak můžeme například vidět i v čistě zábavném a akčním snímku Captain America: Občanská válka, jehož natáčení si náramně užíval. Do Los Angeles se ale odstěhovat nehodlá, protože se cítí být Evropanem a když je dlouho mimo domov, tak se mu stýská.

Jak setkání s Danielem Brühlem vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.
 


 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací