Marienbad Film Festival zahájil pátý ročník půlnoční projekcí snímku Loni v Marienbadu na hlavní mariánskolázeňské kolonádě

Jak bude vypadal festivalové léto v Mariánských Lázních?
 
 
Letos v létě se koná již 5. ročník Marienbad Film Festivalu. Organizátoři se ale rozhodli udělat letošní ročník trochu jinak. V reakci na proměňující se situaci bude letošní festivalový program bohatší, a to o jednorázové projekce, které budou probíhat v průběhu letních měsíců.

Pátý ročník Marienbad Film Festivalu byl proto zahájen již dnes, a to projekcí snímku Loni v Marienbadu na hlavní mariánskolázeňské kolonádě s úderem půlnoci 11. května 2020. V sobotu 23. května se kolonáda Ferdinandova pramene promění v letní kino, kde bude promítnut film Bohdana Karáska Karel, já a ty. Program festivalových projekcí bude zveřejněn a aktualizován na webu festivalu.

„Z podstaty financování je Marienbad Film Festival médiem veřejné služby. Pokud má nejlépe sloužit veřejnosti, usoudili jsme, že je především potřeba získávat ukazatele, pohotově reagovat na stále se proměňující situaci a usilovat o co největší bezpečí publika. Doufáme, že tak lépe přispějeme k renovaci a reaktivaci kulturního provozu. Marienbad Film Festival je mezinárodním festivalem experimentální povahy. Ať se tedy experiment stane dalším nástrojem pro vypořádání se s nouzovým stavem,“ prozradila ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová.

Festival Marienbad Film Festivalu by měl vyvrcholit koncem prázdnin, tedy v ohlášeném termínu 27. – 30. srpna 2020.

(Foto: Festival Marienbad Film)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací