Filmové události #04/22: Spin-off Pána prstenů má název, nový Batman bude téměř tříhodinový

V ukázce se zase představil hrdina Moon Knight.

Na začátku týdne byly oznámeny nominace na České lvy. Seriál ze světa Středozemě má konečně oficiální název. Známe už pár adeptů na nového Bonda. Batman Roberta Pattinsona bude mít skoro tříhodinovou stopáž. První trailer zase nabídl marvelovský hrdina Moon Knight. S ukázkou přišla i druhá řada seriálu Star Trek: Picard. Klip představilo i očekávané české drama Poslední závod. A je tu i trailer k pokračování komedie Po čem muži touží. Na závěr pak jedna smutná zpráva, opustil nás zpěvák a herec Meat Loaf.

#04/22

Hned úvod uplynulého týdne se nesl ve slavnostním duchu. Byly totiž zveřejněny nominace na letošní České lvy. Nejvíce šancí na úspěch mají filmy Okupace a Zátopek. Z herců se pak o sošky utkají Alena Mihulová, Eliška Křenková, Martha Issová, Miroslav Donutil, Miroslav Krobot, Václav Neužil, Zuzana Mauréry, Antonie Formanová, Martin Pechlát, Oldřich Kaiser či Otakar Brousek a další. Zmíněná Křenková si vysloužila dokonce dvě nominace, a to za hlavní roli v Marťanských lodích a za roli vedlejší v Atlasu ptáků. Zátopek pak dostal cenu za nejlepší plakát i cenu filmových fanoušků, kteří hlasovali na ČSFD.cz. Udílení cen Českého lva pak proběhne v sobotu 5. března a úlohy moderátora se chopí Jiří Havelka.

Minulý týden byl však také bohatý na novinky ze světa popkultury. Tvůrci spin-offového seriálu ze světa Pána prstenů konečně odhalili jeho název. Pořad, který má sloužit jako prequel k událostem z Pána prstenů i Hobita bude nést podtitul The Rings of Power. Pořad má být k vidění skrze platformu Amazon Prime Video již od letošního září. Objeví se v něm pak i pár herců ze Hry o trůny, jako třeba Robert Aramayo známý jako mladý Ned Stark či Joseph Mawle, který tam ztvárnil Benjena Starka. Fanoušci se pak mohou těšit i na mladou Galadriel v podání Morfydd Clark.

Kdo bude nový James Bond? To je jedna z nejpalčivějších otázek, kterou si fanoušci položili po zhlédnutí poslední bondovky Není čas zemřít. A tvůrci nedávno zveřejnili možné adepty na tuto roli. Producenti tak mezi jinými zvažují herce, jako jsou Idris Elba, Tom Hardy, Richard Madden či Henry Cavill.

Jsou tu také aktuální informace ohledně očekávaného remaku ze světa hrdiny Batmana. Podle nejnovějších informací ze strany tvůrců bude mít film The Batman téměř tříhodinovou stopáž, včetně potitulkové montáže. Fanoušci se tak můžou těšit na nabitou podívanou.

Na druhou stranu konkurenční Marvel představil první oficiální trailer ke svému chystanému seriálu Moon Knight, který se točí kolem stejnojmenného hrdiny. Toho si zde zahraje Oscar Isaac, vedle něj tu pak stane například Ethan Hawke. Pořad by měl být k vidění skrze Disney+ již od 30. března.

Dále je tu také ukázka k druhé řadě seriálu Star Trek: Picard. V té se vrací titulní kapitán slavné vesmírné lodi. Druhá sezóna bude dostupná na platformě Amazon Prime Video od 3. března.

V klipech se předvedly i české projekty. Jmenovitě třeba drama Poslední závod, v němž režisér a scenárista Tomáš Hodan sleduje příběh osudového běžkařského závodu v Krkonoších. Ten se uskutečnil v roce 1913, kdy byla první světová válka neúprosně za dveřmi.

Nový trailer filmu Poslední závod režiséra a scenáristy Tomáše Hodana nabízí krásu Krkonoš i krutou zimu

Do čtveřice pak je tu i trailer na českou komedii Po čem muži touží 2. Jedná se o pokračování stejnojmenného snímku z roku 2018, ve kterém se z Jiřího Langmajera stala přes noc Anna Polívková. V sequelu zvolili tvůrci opačný přístup a Polívková se nyní probudí jako Langmajer. Do kin se pak tento snímek chystá v druhé polovině letošního dubna.

Na závěr pak jedná smutná zpráva. Ve věku čtyřiasedmdesáti let zemřel americký zpěvák a herec Meat Loaf. Kromě své bohaté hudební kariéry se objevil i v početném množství snímků. Mimo jiné si zahrál například v Rocky Horror Picture Show a Klubu rváčů.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací