Nadcházející filmy podle počítačových her v roce 2016 a dále

pripravovane_hry_podle_filmu_2016_a_dale_posterPtáci, zabijáci, roboti, Orcové, mutanti, tajní agenti a hledači pokladu se chystají na velké plátno.

Hry a filmy se vždy vzájemně doplňovaly a je naprosto běžné, že k velkým blockbusterům na stříbrném plátně se vyrábí video hra, která snímek rozšiřuje. V poslední době se ovšem začalo mnohem intenzivněji usilovat o filmová zpracování úspěšných herních značek. Dosvědčuje to i skutečnost, že v letošním roce se nám dostane minimálně čtyř adaptací a v dalších letech tomu nebude jinak. Oproti dřívějším neúspěchům (až na několik výjimek) se zapojila i velká filmová studia a za doprovodu zvučných hereckých jmen se filmům věnuje mnohem důkladnější péče. Jaké snímky založené na herní předloze nás v nejbližších letech čekají?

Ratchet and Clank, 28. dubna 2016

Kalifornské herní studio Insomniac Games vydalo první hru s názvem Ratchet & Clank už v roce 2002 pro konzoli PlayStation 2. Že se jedná o úspěšnou herní sérii v hlavní roli s lišáckým Ratchetem a robotickým Clankem dosvědčuje i fakt, že již vyšlo přes deset různých pokračování napříč dalšíma generacema konzolí. Filmové zpracování nás vezme na dobrodružnou cestu dvou nepravděpodobných hrdinů snažících se zastavit nebezpečné vetřelce, kteří chtějí zničit planetu Solana. Díky prvnímu traileru si můžeme udělat i hrubou představu o tom co nás čeká.

ratchet_and_clank_2016_bl_tr1

angry_birds_ve_filmu_foto_a01

Angry Birds ve filmu, 12. května 2016

V zápětí v květnu nás čeká další herní pecka. Pořádně rozzlobení ptáčci. Angry Birds ve filmu, kteří se nám již stihli představit povedeným trailerem, vycházejí z populární mobilní hry Angry Birds. Za jejím vznikem stojí finské herní studio Rovio Entertainment, které v prosinci 2009 prorazilo s jednoduchou, ale velmi zábavnou hrou pro iOS. O rok později již vývojáři slavili přes 12 milionů prodaných kusů a logicky tak inspirovali ke vzniku celou řadu méně či více povedených klonů.

Warcraft: První střet, 9. června 2016

Aby toho nebylo málo, hned v červnu se na velké plátno přivalí herní velikán z těch největších. Blizzard Entertainment vytvořil hru Warcraft: Orcs & Humans před více než dvaceti lety! Přesněji v roce 1994. Další pokračování na sebe nenechala dlouho čekat a vše vyústilo v roce 2004, kdy vyšla on-line verze World Of Warcraft (WoW).

S 5.6 miliony předplatiteli World of Warcraft drží v Guinessově knize rekordů trumf v podobě nejhranější MMORPG podle předplatitelů. V roce 2012 překročily obraty hranici 10 miliard dolarů a WoW se tak stalo hrou s největším obratem všech dob.

Filmová adaptace Warcraft: První střet byla ohlášena už v 2006. První natáčení však začalo až v lednu 2014. Původní prosincové datum premiéry bylo posunuto na léto, aby snímek nešel do souboje se Star Wars. První trailer jsme již mohli vidět, a dle všeho se můžeme těšit na skutečně pořádnou řežbu mezi Orcy a lidmi v zemi Azerothu.

world_of_warcraft_warlords_of_draenor_artwork

warcraft_prvni_stret__foto_a02

warcraft_prvni_stret__foto_a04

assassins_creed_2016_fassbender_first_look

Assassin’s Creed,  22. prosince 2016

Herní série Assassin’s Creed je opravdovým mixem žánrů. Především se jedná o historické, akčně dobrodružné hry s otevřeným světem, které kladou důraz na stealth prvky. Abychom nezapomněli, ještě tu máme sci-fi v podobě využívaní vzpomínek v bojích mezi Assassíny a Templáři. Za hrou stojí herní studio Ubisoft. První díl vyšel v roce 2007.

Ve filmu na konci letošního roku Callum Lynch (Michael Fassbender) zažije na vlastní kůži dobrodružné vzpomínky svého předka Aguilara ve Španělsku 15. století. Callum zjistí, že pochází z linie tajné organizace Assassínů, a musí posbírat znalosti a schopnosti, aby porazil silnou organizaci Templářů.

Sly Cooper, 2016

V roce 2016 bychom se měli dočkat i mývala sirotka Sly Coopera, který zjisti, že pochází z dlouhé linie vysoce zdatných mezinárodních zlodějíčků. Film vychází ze stejnojmenné video hry vyvinuté exklusivně pro konzole Sony a v současné době série čítá celkem 4 herní tituly. Ještě v minulém roce byl představen první trailer, avšak přesné datum premiéry zatím není známo.

Resident Evil: The Final Chapter, 9. února 2017

Šestý díl Resident Evilu pokračuje tam, kde předchozí skončil. Lidstvo je na pokraji vyhubení, poté co je Alice zrazena Weskerem. Jako jediný přeživší bojovník se musí utkat ve finálním souboji s hordami nemrtvých. Alice se musí vrátit tam, kde celá noční můra začala – do Racoon City, kde Ubrella Corporation sbírá síly pro závěrečný útok na zbývající přeživší apokalypsy. V závodu s časem se Alice spojí se starými přáteli a nečekanými spojenci v boji se zombíky a zmutovanými monstry.

Uncharted, 29. června 2017

Léto 2017 si zpestříme dobrodružnou výpravou za pokladem. Potomek průzkumníka Sira Francise Drakea, lovec pokladů Nathan Drake věří, že našel místo, kde leží El Dorado – slavné jihoamerické zlaté město. Herecké obsazení ani další detaily k filmu zatím nejsou známy.

Uncharted je další Sony exkluzivita vyvinutá studiem Naughty Dog v roce 2007. Hlavní série čítá tři díly a letos se dočkáme čtvrtého. Hlavní postavy lovec pokladů Nathan „Nate“ Drake, lovec pokladů a mentor Victor „Sully“ Sullivan a žurnalistka Elena Fisher cestují po světě a snaží se vyřešit historické záhady. Uncharted 2: Among Thieves je kritiky nejvíce oceňován, chlubí se několika Game of the Year cenami a patří mezi nejlépe hodnocené hry pro PS3 na Metacritic.

uncharted_game_img_01

uncharted_game_foto_02

tomb_raider_game_foto_01

tomb_raider_game_foto_02

Tomb Raider, 2017

Stříbrné plátno spatřily již dva filmy o dobrodružné archeoložce Laře Croft, tehdy ji svoji podobu propůjčila Angelina Jolie. Tato zpracování ovšem nebyla přijata příliš pozitivně. Herní série se dočkala mnoha pokračování a v roce 2013 restartu, ve kterém jsme se mohli vžít do kůže mladé Lary, která teprve objevuje sama sebe a to, co z ní dělá odvážnou a odolnou dívku. Nové zpracování se zaměřilo především na přežití, které bylo doplněno objevováním a hledáním pokladů. Hra sklidila velmi pozitivní ohlasy a během prvních 48 hodin prodala jeden milion kopii. V roce 2015 jsme se dočkali i druhého dílu s názvem Rise of the Tomb Raider. Na stejné vlně by se rád svezl i připravovaný film, kde bychom měli sledovat mladou hrdinku a její počátky. Kdo bude hrát Laru, zatím není známo.

Splinter Cell, 2017

Studio Ubisoft stojí za další úspěšnou hrou, která v příštím roce vstoupí na velké plátno. Tom Clancy’s Splinter Cell je série oceňovaných video her, z nichž první byla vydána v roce 2002. Hlavní protagonista Sam Fisher je trénovaný tajný agent fiktivní black-ops subdivize v rámci NSA. Hráči se s ním vydávají na nelehké mise, kdy využívají stíny a úkryty pro nenápadný průchod misemi. Ovšem když dojde na věc, Sam je zdatný v boji na blízko i na dálku. Splinter Cell spolu s Assassin’s Creed jsou považovány za vlajkové lodi Ubisoftu. To podtrhuje i fakt, že v roli Sama Fishera by se měl představit Tom Hardy.

Kane & Lynch, ?

Dvojíce vězňů odsouzených ke smrti, žoldák Kane a schizofrenik Lynch uniknou během převozu. Dají se dohromady a pokusí se o získání bohatství, o které přišli. Film, který vychází z akční videohry, původně obsahoval jména jako Bruce Willis a Jamie Foxx, avšak ti dle všeho byli nahrazeni. Nyní by se údajně ve snímku měl vyskytovat Gerard Butler a Vin Diesel.

The Last of Us, ?

Hlavní postavy Joel a Ellie se musí vypořádat s brutálním a nelítostným světem okolo při své výpravě zamořenou Amerikou. V cestě jim stojí jak nevlídné prostředí, tak zmutovaní lidé. The Last of Us pochází stejně jako Uncharted od studia Naughty Dog. Hra vyšla v prosinci 2011 a od té doby sklidila ohromné množství chvály, a uznání. Je považována za jednu z nejlepších her všech dob, posbírala přes 240 Game of the Year ocenění z různých herních publikací, což ji řadí mezi nejvíce oceňovaný hry v historii vůbec.

the_last_of_us_game_foto_a01

Minecraft, ?

Viděli jste LEGO® Příběh? Potom asi nebude až takový problém si představit další připravovaný film dle úspěšné video hry – Minecraft. Hra se totiž inspirovala právě v Lego kostičkách… Cílem je sbírat a těžit suroviny a následně si z nich poskládat cokoliv vás napadne pomocí 3D kostek. Hru vyvinul švédský programátor Markus Persson známý jako Notch a následně jeho studio Mojang, které v roce 2014 koupil Microsoft. Hra získala řadu ocenění za inovaci a debut.

minecraft_game_foto_01

mass_effect_game_concept_art01

Kromě výše uvedených máme ještě celou řadu dalších připravovaných zpracování od těch netrpělivě očekávaných jako Mass Effect, Gears of War, God of War až po překvapivé jako například Rollercoaster Tycoon, Asteroids nebo The Sims. V těchto případech ovšem zatím nejsou dostupné prakticky vůbec žádné informace.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací