Filmové události #36/17: Indiana Jones pokračuje bez syna, Česká televize točí film o metanolové kauze

Dvoudílný film natáčí v hlavní roli s Lukášem Vaculíkem Tereza Kopáčová.
 
 
 
Star Wars řeší, kdo bude režírovat Epizodu IX. Bajkeři zvou do kin trailerem. Zemřel Vladimír Brabec, tvář milovaného i nenáviděného majora Zemana. Vzniká televizní film o metanolové kauze. Teorie velkého třesku naváže už jedenáctou řadou. Indianu Jonese generační obměna nečeká.

#36/17

Trable Lucasfilmu s Hvězdnými válkami pokračují. Po přetáčkách Rogue One a režisérských pletichách u sólovky Hana Sola (natáčení už ale zastřešil Ron Howard) se teď s problémy potýká i Epizoda IX. Opouští ji režisér Colin Trevorrow. Proč? Moc se mu prý nelíbí, jak díl vypadá po tom, co se musel kompletně přepsat po smrti Carrie Fisher, představitelky princezny Leiy. Kdo bude režírovat po odchodu Trevorrowa se zatím neví, mluví se o Rianu Johnsonovi, který aktuálně pracuje na osmých Star Wars.

Bajkeři režiséra Martina Koppa přijdou do kin už 19. října 2017. Film, který staví na tom, že puberťáci, kteří žijí online na sociálních sítích, YouTube a v počítačových hrách, jsou hození do vody reálného života a rovnou musí vytrpět rodinnou dovolenou na kolech. Snímek láká na obsazení, hrají v něm Adam Mišík, Jan Komínek, Celeste Buckingham nebo Hana Vagnerová.

Minulý týden zemřel představitel majora Zemana z kultovního seriálu minulého režimu, bylo mu 83 let. Původně divadelní herec Vladimír Brabec ale nebyl jen osobností seriálu 30 případů majora Zemana, objevoval se v Dobrodružství kriminalistiky, seriálu My všichni školou povinní nebo cyklu Hříchy pro pátera Knoxe. Později se připomenul v pohádce Z pekla štěstí nebo filmu Anglické jahody. V posledních letech žil mimo hlavní proud dění, věnoval se spíš dabingu. Jeho hlasem mluví k českým divákům například Jack Lemmon v Někdo to rád horké nebo James Bond v podání Rogera Moora, také Jack Nicholson nebo Anthony Hopkins.

Suburbicon: Temné předměstí v režii George Clooneyho, film, jenž se představil na filmovém festivalu v Benátkách, vypustil jednoduchý a poutavý nový plakát s Mattem Damonem. Ve filmu, pod nímž jsou podepsaní scenáristi Joel a Ethan Coenové, si dál zahrála Julianne Moore nebo Oscar Isaac. Česká premiéra snímku je stanovena na 9. listopadu. 2017


 

Tereza Kopáčová tvoří pro Českou televizi dvoudílný film s názvem Metanol. Už ten napovídá, o čem film bude. Televizní režisérka, autorka několika dílů cyklů Soukromé pasti a Nevinné lži, se po pěti letech vrací k metanolové aféře, v jejímž důsledku zemřelo několik lidí na otravu pančovaným alkoholem. Scenáristka Lenka Szántó říká, že ve filmu se diváci dozví, co a jak se vlastně stalo předtím, než se Česko dostalo do prohibice. V hlavní roli hraje Lukáš Vaculík. Po jeho boku se objeví Martin Finger, Veronika Freimanová a Vladimír Kratina.

Blíží se jedenáctá řada Teorie velkého třesku. V USA vypukne 25. září 2017 úvodním dílem, v němž se v rodinném kruhu znovu berou Leonard a Penny.

Indiana Jones se v posledním díle s podtitulem Království křišťálové lebky setkal se svým synem, o jehož existenci nevěděl. Postava, kterou hrál Shia LaBeouf, ale podle scenáristy Davida Koeppa v pokračování zase nevystupuje. Potvrdil to pro Entertainment Weekly. Od role Jonese III. se přitom slibovalo, že naznačuje generační výměnu v sérii o kultovním archeologovi. Vítězí tak teorie, že Indiana Jones je prostě nesmrtelný a nenahraditelný, sám režisér Spielberg nechce, aby jej hrál někdo jiný než Harrison Ford.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací