Filmové události #07/22: Russell Crowe se přidal k Marvelu, DC nabídlo shrnující klip ke svým nastávajícím projektům

Týden plný superhrdinů.

V první řadě jsou tu nominace na Oscary. Snímek o záporákovi Kravenovi má hereckou posilu. Pořad o Obi-Wan Kenobim má první plakát i datum uvedení. V oficiálním klipu byl k vidění Rakeťák. DC zase představilo své projekty ve spotu pro Super Bowl. Trailer je tu i k novému Jurskému světu. Ukázku sdílel i Ryan Reynolds k akčnímu sci-fi Projekt Adam. Na závěr pak kuriozitka, Futurama bude mít revival.

#07/22

Uplynulý týden byl odstartován ve velkolepém stylu, došlo totiž na oznámení nominací na letošní Oscary. Nejvíce šancí na výhru má Netflix drama Síla psa. O nejlepší snímek si pak zasoutěží i Belfast, V rytmu srdce, K zemi hleď!, Drive My Car, Duna, Král Richard, Lékořicová Pizza, Ulička přízraků a West Side Story. Z herců pak na sošky zaútočí např. Javier Bardem, Benedict Cumberbatch, Andrew Garfield, Will Smith, Denzel Washington, Jessica Chastain, Olivia Colman, Penelope Cruz, Nicole Kidman, Kristen Stewart a další. Zajímavostí pak je, že třeba dánský snímek Utéct se nominoval hned ve třech kategoriích, tedy coby animovaný film, cizojazyčný film i dokument. Slavnostní udílení se pak uskuteční 27. března.

Svět Marvelu, konkrétně ten Spider-Manův pak má nejnovější drahocenný herecký přírůstek.  Ve snímku Kraven the Hunter se k Aaron Tayloru-Johnsonovi v hlavní roli přidá i Russell Crowe, zatím jako nespecifikovaná postava. Kraven the Hunter pak má sledovat titulního padoucha, který je známý především z komiksů se Spider-Manem, jedná se tak o další z řady Sonyho záporackých snímků, kam patří i Venom nebo Morbius.

Na Disney+ bude k vidění i další seriál ze světa Star Wars. Po Mandalorianovi a Boba Fettovi se příběh zaměří na oblíbeného jediho, Obi-Wan Kenobiho. Pořad má sledovat jeho dobrodružství odehrávající se mezi událostmi Pomsty Sithů a Nové naděje. Titulní roli si zde zopakuje Ewan McGregor. Podle nejnovějšího plakátu se pak na něj mohou fanoušci těšit od 25. května.

A máme tu ještě jeden projekt stanice Disney+, a tím je snímek Rakeťák, k němuž sdíleli tvůrci nový trailer. Animovaný film studia Pixar se má zaměřovat na titulního astronauta, jenž se stal předlohou pro ikonickou hračku Buzze Rakeťáka z Toy Story. Místo Tima Allena mu však tentokráte propůjčí svůj hlas Chris Evans. U nás přistane Rakeťák dokonce i v kinech, a to v polovině června.

Pozadu pak nezůstalo ani DC, které si v rámci oslav Super Bowl připravilo vlastní spot, v němž představuje své nadcházející letošní projekty. Popředí zaujímají zvláště pánští protagonisté. Příznivci tak mohli vidět ukázky ke snímkům jako jsou Black Adam, The Flash, Aquaman and the Lost Kingdom či The Batman.

Četné ohlasy pak vyvolal i trailer ke třetímu pokračování Jurského světa nesoucí podnázev Nadvláda. V něm by se měla uzavřít novodobá trilogie, která proslavila Chrise Pratta a Bryce Dallas Howard. Kromě nich se pak mohou diváci těšit i na pár navrátivších se známých tváří z původních filmů, jako jsou třeba Sam Neill či Jeff Goldblum. Do kin se pak dinosauři vrátí už letos v červnu.

Do čtveřice pak ukázku nabídlo i akční sci-fi Projekt Adam z produkce Netflix. Video sdílel sám představitel titulního hrdiny, Ryan Reynolds. Příběh se pak zaměřuje na pilota cestujícího časem, který spojí síly se svou mladší verzí a svým zesnulým otcem, aby se vypořádal se svou minulostí a zároveň zachránil budoucnost. Kromě Reynoldse se zde pak také objeví Jennifer Garner, Mark Ruffalo nebo Zoe Saldana. Projekt Adam bude k vidění na Netflixu již za necelý měsíc.

Na závěr pak taková kuriozita pro fanoušky animovaného seriálu Futurama. Jeho tvůrci oznámili, že chystají nové epizody ve spolupráci se streamovací službou Hulu. Příznivci se tak dočkají nového obsahu po téměř deseti letech, kdy byl seriál po sedmi řadách ukončen. Více detailů však zatím není známo.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací