Filmové události #01/17: Nový a možná poslední Sherlock jako novoroční dárek, trailerem děsí Kruhy

rings_2017_poster_watch_itPokračování legendárního hororu přijde do českých kin 2. února.

Jsou známé užší nominace na Ceny české filmové kritiky za rok 2016, na Nový rok se dočkali fanoušci moderního Sherlocka v podání Benedicta Cumberbatche. V Česku měl premiéru La La Land, skloňovaný už půl roku jako adept na Oscara. V kinech i na internetu loni nejvíc táhly komiksoví hrdinové.

#01/17

Blíží se Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2016. Předávání proběhne 28. ledna v Divadle Archa. Program, který odvysílá ČT art, budou moderovat Jana Plodková a Jakub Žáček. Mezi nominovanými na nejlepší film jsou Já, Olga Hepnarová, Lichožrouti a Rodinný film. Nejlepší dokument budou kritici vybírat mezi FC Romou, Normálním autistickým filmem a životním příběhem Lídy Baarové, Zkázou krásy. O ceny zabojuje i seriál Semestr, může se stát jak počinem mimo kina, tak objevem roku.

Návrat hororové klasiky se blíží. Kruhy se po odkládání premiéry objeví v Česku 2. února 2017, teď vyšel poslední trailer a další plakát se Samarou hlásající „Nejdřív se na to podívej. (First you watch it.)“ V nejnovějším pokračování legendárního hororu se prodlužuje lhůta umírání po zhlédnutí videa na sedm a smrtelná nahrávka se šíří jako virus přes email.

Že se každý rád občas podívá na film v teple domova a stáhne si ho nelegálně. A co se loni nejvíc stahovalo? Žebříčku, který sestavil server Torrent Freak kraluje Deadpool. Stíhají ho další superhrdinové, Batman vs Superman, třetí je Captain America: Občanská válka. Táhly i Star Wars z roku 2015 a Hledá se Dory. Desítku uzavřel DiCapriův herecký koncert Reventant: Zmrtvýchvstání.

Do tuzemských kin dotančil La La Land. Téměř s tříměsíčním zpožděním oproti světové premiéře a po půl roce diskusí, které muzikálové romanci s Ryanem Goslingem a Emmou Stone prorokují Oscary.

Na Kapitána Ameriku, duel Batmana a Supermana i Deadpoola nebo Sebevražedný oddíl chodili lidé i do kina. Desítku celosvětově nejvýnosnějších filmů uplynulého roku dál tvoří animáky Hledá se Dory, Zootropolis a Tajný život mazlíčků, divácky úspěšnými se stala i Kniha džunglí, listopadová Fantastická zvířata a poslední Star Wars z cyklu Rogue One.

Víte, co je to Coitus Interruptus nebo kolik vteřin má rok? Zábavu i ponaučení v jednom nabízí Vysoká škola života, kterou můžete sledovat na Prima Comedy Central každé úterý od 22:00. V nové komediální show soutěží tři známé osobnosti, které tipují, zda dva vybraní experti odpoví správně na záludnou otázku. Je „kurtizána“ pokrm, povolání, zvíře či nějaká nemoc? K soutěžním stolečkům každý týden usedne Sabina Remundová a Petr Vydra. Tuto dvojici vždy doplní jeden známý host. Na krátkém videu Prima Comedy Central nás moderátor Tomáš Plhoň provede zákulisím nové show.

Uplynul rok od nečekané smrti zpěváka Davida Bowieho pouhé dva dny po vydání posledního alba a svých 69. narozeninách. V Česku jde do kin tři roky starý dokument s názvem David Bowie je…, kde si každý dosadí, co pro něj Bowie znamenal či znamená.

Kevin Costner střádá plány na velkolepý projekt. Chystá westernovou ságu o třech až čtyřech celovečerních filmech. Režisér oscarového Tance s vlky ale nejdřív musí sehnat investice, na konkrétní plány je tedy ještě brzo.

kytice_2000_foto_01

Pražská Lucerna v obnovené premiéře uvede sedmnáct let starou Kytici F. A. Brabce.  Snímek natočený podle knižní předlohy Karla Jaromíra Erbena prošel digitální úpravou i přepisem do vysokého rozlišení.

Nový rok některým přinesl lehce opožděný vánoční dárek – čtvrtou řadu moderního Sherlocka. Na Holmese (Benedict Cumberbatch) a hlavně jeho parťáka Watsona (Martin Freeman) doléhá minulost. Nejen Moriarty, ale dřívější aktivity Watsonovy manželky a matky jejich malého dítěte Mary, se postarají o zvrat prvního dílu avizované poslední série. Následovat budou další dva díly, a to  v neděli 8. a 15. ledna na BBC, s ve stejné dny s dabingem na ČT 2.

Sherlock_Holmes_obr

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací